طريقه التبنياكى الصينى بالجمبرى



التبنباكى الصينى بالجمبرى

التبنباكى الصينى بالجمبرى

مقادير التبنياكى الصينى بالجمبرى :-


كيلو جمبرى مقشر ومنظف
فلفل اصفر واحمر او اخضر
2 جزر مقطعه شرائح
ثوم مفروم
زنجبيل طازج مفروم 
ملح وفلفل اسود
خل
سكر
مشروم
ذره 
صلصه الصويا
صلصه المحار
مرقه الدجاج
نشا الذره


طريقه التبنياكى الصينى بالجمبرى :-


نقوم بتحضير مكونات طبخ التبنياكى الصينى بالجمبرى ثم نقوم بتسخين المقلاه ثم يوضع بها الزيت يتبل الجمبرى بالخل والملح والفلفل الاسود ويرش بملعقتين صغيرتين من النشا بعد ان يسخن الزيت جيدا وتكون المقلاه ساخنه جدا يوضع عليه الجمبرى ويحرك على نار قويه حتى يصبح لونه ورديا وينشل من المقلاه ثم يقلى الثوم والزنجبيل ويضاف له الخضروات والمشروم ويقلب على نار قويه ثم يوضع فوقه الجمبرى ويقلب قليلا معا في كوب يوضع 4 ملاعق صلصه الصويا وملعقه صغير سكر وملعقتين صلصه المحار وملح وفلفل وقليل من مرقه الدجاج وملعقتين صغيرتين من النشاويحرك الخليط بالملعقه جيدا ثم يوزع على الجمبرى ويقلب دقيقتين او حتى يصبح الخليط لامعا ثم يوضع التبنياكى الصينى بالجمبرى فى طبق التقديم ويقدم التبنياكى الصينى بالجمبرى مع الارز.

تعليقات