شوربه الجمبرى الحمراء
مقادير شوربه الجمبرى الحمراء :-
400 جمبرى
1 طماطم مقطعه مكعبات
1/2 ملعقه صغيره فلفل احمر حار
ملعقه كبيره صلصه طماطم
عود زعتر
2 ورقه لورى
بصله مقطعه ناعم
ملح وفلفل - زيت
4 حبه هال
4 فص ثوم
2 ملعقه كبيره بقدونس مقطع
1/2 ملعقه صغيره كارى
طريقه تحضير شوربه الجمبرى الحمراء :-
نقوم بتحضير مكونات طبخ شوربه الجمبرى الحمراء ثم نقوم باحضار قدر ونضع الجمبرى والماء ومكعبات الطماطم والملح وفلفل الاسود والهيل وورق اللورى والزعتر ثم نضيف الفلفل الحار ونتركهم على النار لمده 10 دقائق ثم نحضر مقلاه ونقلى البصل فى الزيت ونضيف الملح والفلفل الاحمر الحار والثوم المبشور والكارى ثم نضيف صلصه الطماطم ثم البقدونس المقطع ثم نضيف اليه قليل من مرق الجمبرى ونتركه يطهى لمده 10 دقائق ثم نقوم بخلط الجمبرى مع الصلصه وننزع منها ورق اللورى والزعتر وكميه من الجمبرى لتزين شوربه الجمبرى الحمراء ثم نقوم بضربها فى الخلاط ثم تزين شوربه الجمبرى الحمراء وتقدم شوربه الجمبرى الحمراء مع الخبز الهندى.
تعليقات
إرسال تعليق