طريقه عمل بقلاوه



البقلاوه

البقلاوه

مقادير بقلاوه :-


كيلو دقيق 
100 جم سمن بلدى
20 جم ملح 
450 جم ماء 
500 جم كورن فلورللفرد


طريقه تحضير بقلاوه :-


نقوم بتحضير مكونات طبخ البقلاوه ثم نقوم بعجن الدقيق والسمن والماء والملح لمده 6 دقائق بالماكينه ونتأكد ان تكون العجينه متماسكه بعض الشئ وتترك لتستريح لمده ساعه ونصف فى الثلاجه وهى مغطاه بفوطه وبعد ان تستريح تفرد دوائر مقاس 20 سممع وضع كورن فلور من اسفل واعلى العجينه وبعد ان نفرد 12 قطعه كل قطعه 20 سم بنفس الطريقه السابقه يوضع 12 قطعه فوق بعضهم وتفرد بالنشابه على الرخامه حتى تكون ارتفاعها بعد الفرد نصف سم وبعد ذلك يتم تشكيلها حسب الشكل المراد وبعد ان تقطع تسقى بالسمن السايح وتدخل الى الفرن على درجه حراره 150 لمده نصف ساعه وتخرج من الفرن ويكون لونها ابيض ثم ترش ببعض من العسل الثقيل بفرشه خفيفه جدا ثم تقدم بقلاوه.

تعليقات