طاجن الجمبرى
مقادير طاجن الجمبرى :-
كيلو جمبرى مقشر ومنظف
حزمه بقدونس مفروم ناعم
5 فصوص ثوم مهروس برشه ملج
ملعقه كبيره زبده
ملعه صغيره كمون
ملعقه صغيره ملح
ربع ملعقه صغيره فلفل شطه
ربع ملعقه صغيره فلفل حلو
طريقه تحضير طاجن الحمبرى :-
نقوم بتحضير مكونات طبخ طاجن جمبرى ثم تذوب الزبده فى اناء على نار هادئه ثم يقلب فيها الثوم والبقدونس مع الفلفل الحلو والشطه والكمون والملح لمده دقيقه واحده ثم نضيف الحمبرى ويحرك جيدا ويقلب جيدا لمده 10 دقائق ثم يقدم طاجن جمبرى ويزين طاجن الجمبرى بالفلفل وشرائح الليمون.
تعليقات
إرسال تعليق