طريقه عمل البيكاتا بالمشروم



بيكاتا بالمشروم 

طريقه عمل البيكاتا بالمشروم

مقادير بيكاتا بالمشروم :- 


نصف كيلو لحم مقطعة شرائح 
كوب كريمة لباني 
كوب مشروم 
بصلة مقطعة صغير جدا 
نصف كوب سمن مخلوط بزيت 
ملح وفلفل اسود مطحون 
2 كوب ماء 
دقيق 


طريقة تحضير بيكاتا بالمشروم :- 


نقوم بتحضير مكونات طبخ بيكاتا بالمشروم ثم تتبل اللحم بالملح والفلفل وتغطي بالدقيق يسخن الزيت والسمن في صينية ويحمر اللحم حتي يأخذ اللون الذهبي نرفع اللحم من الصينيه ونضع البصل حتي يصبح ذهبي اللون يضاف المشروم ونستمر في التقليب حتي يبدء المشروم في القلى بعدها نضيف الكريمة ونقلب دقيقتين ثم نضيف الماء وعندما يغلي الخليط تضيف اللحم مرة اخرى ومكعب مرقة الدجاج وتترك بيكاتا بالمشروم علي النار حوالي نصف ساعة حتي يتماسك السائل الذى ينضج فيه اللحم وتقدم بيكاتا بالمشروم مع خضار سوتيه وبطاطس بوريه.

تعليقات