سمك بورى مشوى
مقادير سمك بورى مشوى :-
كيلو سمك بوري مفتوح ومنظف
حبتين بندورة متوسطة مقطّعة مكعبات
ملعقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة
حبتين بصل متوسطة مقطعة مكعبات
ربع كوب زيت ذرة أو زيتون
ملعقتين كبيرتين عصير ليمون
كوب كرفس أخضر مفروم
ملعقة كبيرة بهارات سمك
عشرة فصوص ثوم مفروم
ملعقة صغيرة كمون
ملح وفلفل أسود، حسب الرغبة
كوبين من الدقيق
طريقه عمل سمك بورى مشوى :-
نقوم بتحضير مكونات طبخ سمك بورى مشوى ثم تخلط بهارات السمك مع الكركم والكزبرة الجافة والبابريكا والشطة والكمون مع بعض ونضيف إليهم كمية ملح وفلفل مناسبة وتقلب جيدا ثم يقسم الخليط جزئين نضع البصل مع الطماطم والكرفس والكزبرة الخضراء والثوم في طبق ونضيف عليهم جزء من خليط البهارات وملعقة عصير ليمون ونقلبهم مع بعض نضع على السمك من الخارج والداخل ملعقة عصير الليمون الثانية والجزء الآخر من خليط البهارات وتبليه بهم جيدا ثم نحشيه بعد ذلك بخليط البصل والخضار ونغلّفه بالدقيق نحضر صينية ونضع عليها ورق فويل ويدهن بالزيت ويرص بعد ذلك السمك فيها ويرش عليه كمية من الزيت وندخله في الفرن لمدة ساعة أو حنى ينضج السمك يوضع السمك البورى المشوى فى طبق التقديم ويقدم السمك البورى المشوى مع السلطة الخضراء وطحينة وعيش اسمر .
تعليقات
إرسال تعليق